4 tips om uw website goed te beveiligen

Immenso-zzp-1160x300

4 tips om uw website goed te beveiligen

Het beveiligen van uw site wordt steeds complexer. Hackers vinden altijd nieuwe manieren om een systeem of website binnen te dringen. Maar er is echter nog geen reden voor paniek. U kunt op simpele manieren uw website goed beveiligen en de security op orde krijgen.

Tip 1: Goede websitehosting
Een goed fundament voor uw website is de allereerste stap. Hackers komen vaak binnen via de server die bij een hostingbedrijf staat. Het is dus van belang te kiezen voor webhosting met een goed beveiligde server. Lees hier meer over wat een goede hosting inhoudt.

Tip 2: Beveiligde verbinding met een SSL-certificaat
SSL (Secure Socket Layer) is hét kenmerk van online veiligheid. SSL zorgt er namelijk voor dat uw website altijd via een veilige verbinding bezocht kan worden door bezoekers en dat deze bezoekers te allen tijde veilig hun gegevens achter kunnen laten. Wanneer u een SSL-certificaat heeft kunnen bezoekers van uw website ook daadwerkelijk zien dat u uw site juist heeft beveiligd. Iets waar Google ook steeds meer waarde aan begint te hechten.

Er zijn verschillende soorten validaties mogelijk, in verschillende gradaties. Afhankelijk van uw soort bedrijf kunt u een certificaat aanschaffen. Meer over SSL-certificaten leest u binnenkort op onze website. Wilt u nu meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Tip 3: Backups maken van website
Het is nooit verkeerd om een backup van uw website te maken. Wanneer uw website gehackt wordt kunt u gemakkelijk uw opgeslagen site terugplaatsen. Een website kan automatisch vanuit een hostingbedrijf of u kunt zelf backups maken. Het is dan ook verstandig te checken of uw hostingpartij dit al voor u doet.

Tip 4: Wachtwoordbeveiliging
Deze tip klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar we merken dat er vaak te weinig aandacht wordt geschonken aan het bedenken van een goed wachtwoord. Online zijn er een hoop wachtwoordgeneratoren te vinden waar u makkelijk een sterk wachtwoord aan kunt maken.

De overtreffende trap is Two Factor Authentication. Hiermee genereert u een extra beveiligingslaag door een extern ontvangen code (via e-mail, een app of uw telefoon) in te voeren na uw wachtwoord. Een optie die wij hiervoor aanbevelen is Google Authenticator.

! Maak het hackers niet te makkelijk en vervang uw gebruikersnaam ‘Admin’ voor een unieke gebruikersnaam.

Vragen?

Wij helpen u graag!

Zijn er naar aanleiding van dit artikel vragen? Wij helpen u graag! Wij zijn specialist in het ontwerpen, optimaliseren en beveiligen van websites en kunnen al uw vragen beantwoorden. Stel hier uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Gratis beveiligingscheck

van uw website t.w.v. € 100,-

Weet u niet of uw website goed beveiligd is, of bent u benieuwd wat de status is? Wij doen voor u een gratis beveiligingscheck van uw website!